Momentul in care devii parinte este cu siguranta unul magic, iar daca te numeri printre norocosii care tocmai au devenit parinti de gemeni, magia se dubleaza. Cantecele si povesti de leagan, seri pline de bucurie si joaca, plimbari relaxante in natura alaturi de jumatatea ta si de cele doua mici minuni ce abia venite pe lume. Nimic nu suna mai bine de atat, nu-i asa?

Cu toate acestea, desi un bebelus este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poate primi un om de la Univers, „meseria” de parinte implica si o responsabilitate foarte mare, mai ales daca nu ai doar unul, ci doi copii. Unul dintre principalele aspecte care sufera modificari semnificative odata ce devii parinte este bugetul de cheltuieli, caci este necesar, de acum, sa iei in considerare si nevoile celor doi micuti care si-au facut marea intrare in viata ta. De cele mai multe ori, in astfel de situatii, parintii sfarsesc prin a-si pune propriul confort pe loc secund, in favoarea confortului si sigurantei celor mici. Acest lucru nu trebuie sa fie, insa, si cazul tau - daca faci investitiile potrivite, la timpul potrivit, te vei putea putea bucura de lucrurile cumparate pentru cei mici pana cand acestia cresc si, de ce nu, le vei putea folosi chiar si pe viitor, daca planuiesti sa mai ai si alti copii.

Acestea fiind spuse, unul dintre accesoriile de care nu te poti lipsi atunci cand devii parinte de gemeni este caruciorul pentru transport si pentru plimbari. Prin urmare, daca esti in cautarea unui carucior calitativ, special conceput pentru gemeni, de care sa te poti bucura pentru mult timp de acum inainte, citeste in continuare articolul pe care l-am pregatit pentru tine. Vei putea descoperi aici atat cateva produse si branduri de top pentru care poti opta, cat si diverse recomandari in ceea ce priveste aspectele pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi un carucior dublu de gemeni, dar si in ceea ce priveste modul in care poti utiliza un astfel de produs in cel mai eficient mod.

Cuprins:

  1. Cel mai bun carucior pentru gemeni - clasificare TOP 3
  2. Cum alegi cel mai bun carucior dublu pentru gemeni?
  3. Marcile recomandate de Babymatters.ro
    1. Marca BABYZEN
    2. Marca Britax Römer
    3. Marca Cavoe
  4. Cum se foloseste si cum se intretine caruciorul dublu pentru gemeni?
  5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre caruciorul pentru gemeni


Cel mai bun carucior pentru gemeni - clasificare TOP 3


Dupa cum ai aflat deja, una dintre investiile esentiale pe care trebuie sa le faci ca proaspat parinte este reprezentata de caruciorul pentru plimbari. Mai ales atunci cand vine vorba despre gemeni, este esential ca acesta sa fie destul de incapator si confortabil pentru a le asigura atat celor mici, cat si tie plimbari relaxante si linistite. Iata care sunt produsele de top pe care ti le recomandam noi:


Cel mai bun carucior pentru gemeni - clasificare TOP 3 - carucior BABYZEN

Cel mai bun carucior pentru gemeni - clasificare TOP 3 - carucior Britax Romer

Cel mai bun carucior pentru gemeni - clasificare TOP 3  - cavoe avec

Produs
Carucior dublu pentru gemeni BABYZEN YOYO² CONNECT cu scoica auto
Carucior pentru gemeni Britax Romer B-Agile Double
Carucior dublu multifunctional CAVOE AVEC
Despre

Caruciorul YOYO², unul dintre cele mai noi produse lansate pe piata de catre brandul BABYZEN, este un carucior pentru bebelusi ce poate fi transformat intr-un model dublu cu ajutorul accesoriului YOYO connect, pe care trebuie sa il atasezi de cadru.


Suporta o greutate de pana la 22 kg.


Poti realiza cu ajutorul celor doua carucioare incluse in pachet 5 combinatii diferite, astfel incat atat tu, cat si cei mici sa va bucurati de maximul de confort si siguranta.


Nu are o greutate mare si este usor de manevrat.


Atunci cand este pliat, are dimensiunile de 52 x 44 x 24 cm.


Are frana pe toate cele 4 roti si centura in 5 puncte.


Este realizat din materiale impermeabile si cu protectie UV.


Prezinta saculet pentru transport.


Prezinta cosulet pentru depozitare ce suporta o greutate de pana la 5 kg.


Pachetul include si o scoica auto.

Caruciorul special conceput pentru gemeni B-Agile Double, marca Britax Romer, este un carucior dublu usor manevrabil si foarte incapator.


Este format din doua unitati de scaun cu scoica.


Prezinta spatare reglabile si poate fi transformat in patut.


Este pliabil, iar pliajul este dotat cu blocare automata.

 

Rotile frontale sunt blocabile.


Poate fi folosit cu receptoarele CLICK&GO detasabile pentru calatorii.


Prezinta maner reglabil.


Are dimensiunile de 104 x 78 x 105 cm atunci cand este deschis si 31 x 72 x 78 cm atunci cand este pliat.


Poate suporta o greutate maxima de 22 kg.

Caruciorul AVEC, ce poarta semnatura brandului CAVOE, este un carucior special conceput pentru gemeni, format din doua scaune tip sport.


Este compatibil cu scoica auto CAVOE 0 ISOFIX, dar si cu alte marci, precum Cybex, Avionaut sau Maxi Cosi.


Modulul din spate este reglabil pe inaltime.


Scaunele pot fi instalate atat pe directia inainte, cat si cu spatele.


Poate fi utilizat si cu un singur scaun.

Scaunele au suportul pentru picioare si spate ajustabile si pot fi transformate in patut.


Prezinta un sistem performant de minimizare a socurilor din timpul miscarii, pentru plimbari relaxante si odihnitoare pentru cei mici.


Prezinta certificat EN 1888:2012


Atunci cand este pliat, are dimensiunile de 39 x 60.5 x 130 cm, iar deschis are dimensiunile de 123 x 60,5 x 124 cm (versiunea cu scaun sport) sau 135 x 60,5 x 130 (versiunea cu landou).

Pro

Este inclusa in pachet si scoica auto.


Poate fi folosit atat ca un carucior simplu, pentru momentele cand iesi la plimbare doar cu unul dintre copii, cat si ca un model dublu, pentru ambii bebelusi.


Suporta o greutate mare, de pana la 22 kg, deci il vei putea folosi si in ultimele stadii de crestere a celui mic.


Poate fi folosit pe orice tip de teren.


Este acceptat ca bagaj de mana in avion, deci poate fi folosi cu usurinta si in calatorii.

Poate suporta o greutate maxima de pana la 22 kg - prin urmare, poate fi folosit pentru un timp indelungat si nu va mai fi nevoie  sa investesti intr-un alt carucior.


Datorita adaptoarelor, ii poti atasa si marsupiu.


Are manerul reglabil si poate fi manevrat cu o singura mana, pentru un plus de confort.

Este potrivit pentru toate tipurile de teren.


Rotile din fata sunt dotate cu un sistem de blocare pentru mersul drept.

Contra
Pretul este mai ridicat in comparatie cu alte modele.
Spatiul de depozitare este destul de mic.
Pretul este mai ridicat in comparatie cu alte modele de carucioare sport.

vezi AICI pretvezi AICI pret
vezi AICI pret


Cum alegi cel mai bun carucior dublu pentru gemeni?

Indiferent daca ai doi copii mici de varste apropiate, sau tocmai ce ai devenit parinte de gemeni, un carucior dublu este cu siguranta o investitie esentiala. Cu toate acestea, preturile pentru carucioarele de bebelusi nu sunt deloc mici, iar atunci cand vine vorba de modelele speciale pentru gemeni, suma pe care vei fi nevoit/a sa o investesti poate creste considerabil.

Cum alegi cel mai bun carucior dublu pentru gemeni

Prin urmare, pentru a evita cheltuielile suplimentare usturatoare, este important sa te documentezi bine din timp si sa te asiguri, astfel, ca investesti intr-un produs de calitate superioara, de care sa te poti bucura pe toata perioada de crestere a celui mic. Iata care sunt cele mai importante aspecte pe care este recomandat sa le iei in considerare:

  • Versatilitatea

Avand in vedere faptul ca investitia nu este una mica, este recomandat sa te indrepti catre modele de carucioare pentru gemeni cat mai versatile, pe care sa le poti folosi pentru cat mai mult timp si in contexte cat mai diferite. Din acest punct de vedere, este esential sa optezi pentru un carucior care suporta o greutate mare, util si pe masura ce bebelusul se dezvolta. De asemenea, atunci cand vorbim despre carucioarele duble, pentru plimbari cat mai linistite si relaxante atat pentru cei mici, dar si pentru tine, cele mai recomandate sunt carucioarele reversibile, a caror pozitie a scaunelor poate fi schimbata dupa preferinte (in-line, side-by-side, cu fata sau cu spatele spre tine etc.)

  • Manevrabilitatea

In timpul plimbarilor, nu doar confortul celor mici este primordial, ci si al tau ca parinte. Suntem siguri ca iti doresti sa ai parte de plimbari cat mai relaxante si armonioase alaturi de micile tale comori, nu-i asa? Din acest motiv, este esential sa iei si aspectul manevrabilitatii in calcul atunci cand alegi caruciorul dublu potrivit pentru nevoile tale. Indreapta-te catre modele care pot fi manevrate si cu o singura mana, care iti ofera posibilitatea de blocare a rotilor pentru un drum drept, dar si o franare cat mai usoara. De asemenea, pentru a-ti spori confortul in timpul transportului, este recomandat sa optezi pentru modele pliabile.

  • Dimensiunile

Dimensiunile reprezinta inca un factor important pe care ar trebui sa il ai in vedere atunci cand pornesti in cautarea caruciorului perfect pentru tine si micutii tai, mai ales daca locuinta ta nu este foarte spatioasa sau daca nu dispui de prea multe spatii de depozitate. Din acest punct de vedere, modelele pliabile, care nu ocupa foarte mult spatiu, sunt cele mai recomandate.

  • Specificatiile si accesoriile cu care poti dota caruciorul

In momentul in care te pregatesti sa faci o investitie importanta, este esential sa te gandesti si la rentabilitatea ei. In acest sens, daca ti-a atras atentia un carucior dublu care are un pret mai ridicat, verifica atent specificatiile sale, dar si accesoriile cu care vine la pachet sau cu care este acesta compatibil. Un carucior caruia sa ii poti atasa un landou, spre exemplu, este esential pentru confortul si siguranta celui mic.


Marcile recomandate de Babymatters.ro


Atunci cand alegi caruciorul potrivit pentru gemenii tai, este important sa te indrepti catre branduri renumite si cu experienta indelungata in domeniul productiei si comercializarii articolelor pentru bebelusi. In acest fel, vei avea garantia calitatii si a confortului celor mici, dar te vei putea asigura si de faptul ca vei beneficia de produsul achizitionat pentru mult timp de acum inainte, pana cand bebelusii tai depasesc stadiul caruciorului si se pot plimba pe propriile lor picioruse. Iata care sunt marcile de top din domeniu pe care ti le recomandam noi!


Marca BABYZEN


BABYZEN este un brand frantuzesc fondat in urma cu mai bine de un deceniu, in anul 2009, si nascut din dorinta de a face intregul proces de parenting mai usor pentru proaspetii parinti din intreaga lume. Incepand cu anul 2021, acesta a fost inclus sub umbrela companiei norvegiene Stokke, cunoscuta in toate colturile lumii pentru articolele premium dedicate parintilor si nou-nascutilor.

Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru produsele inovative si functionale, dar mai ales pentru caruciorul revolutionar YOYO, care a devenit la scurt timp de la lansare una dintre alegerile preferate ale parintilor de peste tot in lume. Iubirea si daruirea fata de copii, dar si empatia fata de parinti stau la baza viziunii BABYZEN si il si diferentiaza, de altfel, de alte branduri similare din domeniu.


Marca Britax Römer


Britax Römer este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute branduri din industrie, activand in domeniul articolelor pentru copii inca din anii 30 ai secolului precedent, cand a inceput sa comercializeze primele echipamente de protectie pentru nou-nascuti din lume. Unul dintre cele mai faimoase produse care poarta semnatura acestui brand este scaunul auto, lansat pentru prima oara pe piata in anul 1966. In prezent, Britax Römer comercializeaza o gama larga de articole pentru copii, inclusiv carucioare si accesorii de transport pentru masina sau bicicleta.

Avand baza de productie in Leipheim, Germania, Britax Römer se mandreste cu originea europeana a produselor care ii poarta semnatura si care se ridica la toate standardele de calitate vestice.


Marca Cavoe


Cavoe este un brand relativ nou pe piata, incepandu-si activitatea in anul 2020, in Polonia. Este axat pe productie de carucioare pentru nou-nascuti, iar Inspiratia sa se trage din eleganta si minimalismul parizian - prin urmare, articolele care poarta semnatura Cavoe nu sunt doar simple articole de transport pentru cei mici, ci si adevarate piese statement pentru parinti.

La inceput, in oferta brandului puteau fi gasite doar doua tipuri de carucioare, insa succesul rasunator pe care acestea l-au avut printre proaspetii parinti a dus la extinderea liniei de productiei cu numeroase alte modele inovative. In prezent, poti gasi pe piata diverse tipuri de carucioare ce poarta semnatura Cavoe, de la carucioare sport simple si minimaliste, pana la articole special concepute pentru gemeni, compatibile cu numeroase accesorii pentru confortul si siguranta celor mici.


Cum se foloseste si cum se intretine caruciorul dublu pentru gemeni?


Faptul ca un carucior dublu este o investitie esentiala pentru un viitor sau proaspat parinte de gemeni nu este un secret. Calitatea produsului pe care il achizitionezi nu reprezinta, insa, singurul lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere. Foarte important este, de asemenea, si felul in care il utilizezi sau il intretii. Ce aspecte trebuie sa iei in considerare, astfel, pentru a te putea bucura de noua ta investitie pentru cat mai mult timp posibil, alaturi de cei mici?

  1. Ai grija la intretinere

    Copiii sunt foarte sensibili la tot ceea ce ii inconjoara si nu au inca o imunitate puternica, mai ales in primele luni de viata. Din acest motiv, este esential sa igienizezi saptamanal atat scaunul, cat si accesoriile pe care le folosesti pentru carucior. Pentru a face acest lucru, foloseste o solutie de apa calduta si sapun organic si freaca atent si delicat toate partile textile.

    De asemenea, pentru a mentine caruciorul in stare optima pentru cat mai mult timp, este recomandat sa verifici periodic elemente precum rotile, manerele sau franele. Dupa o perioada indelungata de utilizare intensa, este posibil sa fie nevoie sa faci cateva ajustari, precum curatari profunde sau lubrifierea rotilor cu putin ulei special.

  2. Asigura confortul bebelusilor

    Atunci cand esti parinte, dar mai ales atunci cand esti parinte de gemeni, momentele stresante te pot lua deseori prin surprindere. Cu toate acestea, este esential, chiar si atunci cand esti obosit/a sau in graba, sa nu uiti faptul ca siguranta celor mici primeaza intotdeauna. Astfel, inainte de a pleca la plimbare cu cei mici, asigura-te de faptul ca ambele centuri sunt inchise si, daca este o zi insorita, ca protectia solara este trasa la ambele scaune. De asemenea, nu uita sa iei cu tine toate accesoriile de care este posibil sa ai nevoie pe drum - biberoane pentru fiecare bebelus, scutece de schimb, jucarioarele preferate sau chiar si hainute de schimb, in caz ca micutii se murdaresc.

    Desi alegerea caruciorului perfect pentru gemeni poate parea complicata, vei vedea ca lucrurile se simplifica mult odata ce te informezi atent despre ce carucior de gemeni sa cumperi si stii cat de cat clar de ce fel de produs ai avea nevoie. Fa o investitie inteligenta si bucura-te de clipe de neuitat in plimbarile alaturi de micile tale comori!

Surse foto: Pexels.com, Babymatters.ro

Intrebari si raspunsuri frecvente despre caruciorul pentru gemeni


  1. Ce aspecte sunt cele mai importante atunci cand caut un carucior pentru gemeni?

    Atunci cand pornesti in cautarea unui carucior dublu pentru gemeni, este important sa ai in vedere aspecte precum greutatea maxima pe care o suporta, dimensiunile, usurinta in manevrare, dar si accesoriile adiacente compatibile cu acesta.

  2. Cum pot sa spal caruciorul pentru gemeni?

    In cazul in care caruciorul achizitionat are partea textila detasabila, o poti spala la masina de spalat, la programul pentru rufe delicate si folosind un detergent organic, care sa nu fie toxic pentru cel mic. In caz contrar, prepara intr-un bol o solutie din apa calduta si sapun si freaca delicat zonele murdare sau pe care vrei sa le igienizezi.

  3. De ce aspecte trebuie sa tin cont inainte de a iesi la plimbare cu cei mici?

    Inainte de a-i scoate pe cei mici la plimbare, este important sa te asiguri de faptul ca ambii bebelusi au centura bine fixata, pentru a evita eventualele accidente. De asemenea, inainte de a pleca de acasa si daca modelul caruciorului iti permite, poti testa mai multe pozitii de plimbare pentru cei mici pentru a vedea care este cea mai confortabila pentru ei (ex: in sezut sau intins pe spate, fata in fata sau unul langa altul etc.)

  4. Pot calatori cu un carucior dublu?

    Majoritatea modelelor certificate de carucioare pentru gemeni pot fi luate cu tine in calatorii ca bagaj de mana. Acest lucru depinde, insa, atat de dimensiunea caruciorului ales, cat si de regulile stabilite de fiecare companie aeriana in parte.

  5. Care este cel mai bun material pentru un carucior dublu?

    Confortul si siguranta celor mici sunt cele mai importante. Din acest motiv, este important sa te indrepti catre produse confectionate din materiale impermeabile pentru vremea ploioasa si, de asemenea, cu factor de protectie UV, indiferent de anotimp.