Aducerea pe lume a unui copil reprezinta un moment plin de bucurie atat pentru mama, cat si pentru prieteni si restul familiei. Avand in vedere ca astfel de momente sunt cu adevarat unice, este important ca viitoarea mama sa se simta sprijinita si iubita de cei din jur, iar un mod de a arata acest lucru este prin oferirea unui cadou special.

Alegerea cadourilor pentru viitoarele mamici poate parea o provocare, insa lucrurile nu stau chiar asa. Cu putina implicare si rabdare, ai toate sansele sa oferi un cadou util, de care sa se bucure cu adevarat. Pentru a reusi sa identifici cadoul potrivit, este necesar sa ai in vedere mai multe aspecte privind acest proces, intrucat nu toate femeile care se pregatesc sa devina mame au aceleasi gusturi sau nevoi.

Citeste mai departe si descopera idei de cadouri creative si practice, perfecte pentru viitoarele mamici, precum si lucrurile de care este recomandat sa tii cont in momentul alegerii unui astfel de dar.

1. Cadou viitoare mamica – Ce aspecte trebuie sa ai in vedere?

Atunci cand doresti sa oferi un cadou unei viitoare mamici, este de preferat sa tii cont de anumite aspecte precum sexul bebelusului, relatia cu familia, calitatea si utilitatea lucrurilor.

Inainte de a face orice demers in alegerea cadoului este esential sa ai in vedere relatia pe care o ai cu viitoarea mamica. Atunci cand legatura este una mai stransa si apropiata, va fi mult mai usor sa oferi ceva care sa reprezinte si legatura dintre voi. Daca o cunosti destul de bine si stii cam de ce lucruri are nevoie in perioada urmatoare, atunci te poti duce cu incredere in acea directie. Important este sa alegi un cadou care sa o ajute, nu doar sa ii fie pe plac din punct de vedere estetic.

In schimb, daca nu o cunosti foarte bine si nu aveti o relatie atat de apropiata, atunci te poti indrepta catre idei mai generale, care se potivesc in astfel de contexte. Insa, chiar si asa, cu putina rabdare si efort, vei reusi sa alegi un lucru care sa fie de ajutor dintr-un punct de vedere sau altul.

De asemenea, in cazul in care cunosti sexul bebelusului, poti alege mult mai usor un cadou, putandu-te orienta catre lucruri special create pentru fetite sau baieti. Insa, dacă nu stii, atunci poti opta pentru lucruri neutre, care se potrivesc in cazul ambelor sexe.

Dupa ce ai in vedere aceste aspecte, este important sa te asiguri ca produsul pe care il vei achizitiona si darui sa fie intai de toate unul calitativ.

2. Idei de cadouri pentru viitoare mamici

Pe piata exista foarte multe lucruri create pentru a usura viata viitoarelor mamici in primele luni de viata a bebelusului lor, motiv pentru care poate parea complicat sa alegi ceva cu adevarat util si placut din toate punctele de vedere. Insa, avand in vedere detaliile discutate anterior si avand la indemana inspiratia de care ai nevoie, rezultaul final va fi unul satisfacator. Astfel, pentru a te ajuta sa iei o decizie, ti-am pregatit cateva idei de cadouri ideale de oferit unei viitoare mamici:

Perna pentru femei insarcinate

O idee de cadou foarte bună în acest context este o pernă de sarcină. Aceste perne sunt special concepute pentru a le ajuta pe viitoarele mamici sa aiba un somn odihnitor si o pozitie confortabila. Ultimele luni de sarcina pot fi complicate pentru multe femei din acest punct de vedere, motiv pentru care, o astfel de perna poate reprezenta un real ajutor. De-a lungul timpului, multe mamici din lume au fost multumite de o astfel de perna, care le-a ajutat sa scape de anumite dureri si sa aiba nopti mult mai odihnitoare si linistite.

Elemente decorative pentru camera copilului

In cazul in care vrei sa ii oferi viitoarei mamici un cadou de care sa se bucure si micutul care se afla in burtica, atunci poti opta cu incredere pentru decoratiuni de camera pentru copii. Amenajarea camerei copilului este un moment special pentru orice mamica si cu siguranta aceasta isi doreste sa o decoreze cat mai frumos posibil, decoratiunile fiind binevenite.

Daca nu cunosti sexul copilului, poti opta pentru elemente de decor neutre, care sa se potriveasca atat pentru fetite, cat si pentru baieti. In acest sens, cele mai indicate sunt decoratiunile cu animalute si printuri jucause, iar daca cercetezi putin piata, cu siguranta vei gasi lucrurile ideale pentru amenajarea camerei unui copil mic. Un detaliu de care este bine sa tii cont este ca decoratiunile sa prezinte siguranta si sa nu aiba elemente care ar putea dauna sau ar putea fi considerate un pericol pentru bebelusi. Asadar, verifica etichetele si materialele din care sunt concepute astfel de lucruri.

Scaun pentru masa

Chiar daca in primele luni de viata bebelusul va fi alaptat, de la 6 luni acesta cu siguranta va incepe diversificarea. Astfel, un cadou pe care sigur il va aprecia orice mamica este un scaun de masa, special conceput pentru hranirea celor mici. Asadar, daca iti doresti sa optezi pentru scaune de masa, poti sa o faci cu incredere, dar ai in vedere ca acestea sa fie calitative si usor de utilizat. In acest fel, te asiguri ca darul va fi cu adevarat util, iar copilasul va fi in completa siguranta in timpul hranirii.

Aparate pentru gatit

O alta varianta ingenioasa de cadou sunt aparatele electrice pentru gatit. In ultimii ani, pe piata au aparut tot mai multe dispozitive pentru facilitarea procesului de diversificare a bebelusilor, iar majoritatea dintre acestea reprezinta un ajutor binevenit pentru orice mamica. Cresterea unui copil nu este o misiune usoara, in special in primul an de viata, asadar, un aparat pentru pregatirea mancarii celor mici se poate afla in topul celor mai utile cadouri pentru viitoarele mamici. Pregatirea mancarii nu va mai fi un proces obositor daca sunt utilizate accesoriile potrivite.

Leagane

Daca vrei sa surprinzi o viitoare mamica printr-un cadou care sa o ajute sa il distreze, dar si adoarma mai usor pe cel mic, atunci leaganele pentru copii sunt o optiune extrem de buna. Acestea sunt concepute special pentru cei mici si reprezinta o modalitate practica si eficienta de adormire a celor mici. In plus, cand mama doreste sa ia o pauza de cateva minute, il poate pune pe micut in leagan si il poate supraveghea mult mai usor.

Monitoare pentru bebelus

Printre lucrurile de care orice mamica are nevoie se numara cu siguranta baby monitors. Aceste monitoare sunt create cu scopul de a urmari bebelusul din alta camera atunci cand acesta doarme. In acest fel, proaspata mamica se poate ocupa si de alte lucruri in alta incapere si poate urmari tot ce face copilul ei. In functie de specificatiile tehnice pe care le are dispozitivul, acesta poate fi utilizat intr-un mod practic si eficient in orice context. Un avantaj este ca poate fi usor de amplasat si de luat oriunde, chiar si intr-o vacanta. Aceasta inventie s-a dovedit a fi extrem de folositoare pentru majoritatea mamicilor, deci nu prea ai cum sa dai gres cu un asemenea dar.

Geanta de maternitate

In cazul in care vrei sa iei ceva pentru a o ajuta pe viitoarea mamica imediat dupa nastere, atunci acel ceva poate sa fie o geanta de maternitate. O astfel de geanta trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru ca orice femeie insarcinata sa poata lua cu ea toate lucrurile necesare la spital pentru momentul nasterii. Pe langa faptul ca un astfel de cadou o va bucura, nu este nici greu de ales, atata timp cat prioritizezi calitatea si compartimentarea eficienta. O geanta de maternitate perfecta este aceea in care incap atat lucrurile mamei, cat si ale copilului.

Geanta de schimb pentru bebelus

Daca viitoarea mama are deja o geanta de maternitate, atunci ii poti oferi o geanta de schimb pentru bebelus. Aceste genti sunt ceva mai mici, insa suficient de incapatoare incat sa fie loc pentru toate lucrurile necesare pentru schimbarea celui mic. De asemenea, poti opta si pentru articole pentru schimbat si infasat precum ar fi un suport special creat cu acest scop. Asemenea lucruri sunt de mare ajutor in orice locuinta unde urmeaza sa se nasca un bebelus.

Produse de ingrijire

Un cadou creativ poate fi reprezentat si de produse de ingrijire pentru viitoarea mamica, dar si pentru puiul ei. Toate femeile insarcinate trec printr-o serie de schimbari in timpul sarcinii, motiv pentru care acestea isi fac griji asupra modului in care va arata corpul lor. Asadar, daca vrei sa surprinzi o viitoare mama cu un cadou util si creativ, un set de produse de ingrijire perfecte pentru femei gravide va fi apreciat. Cele mai dorite sunt, in general, produsele de ingrijire corporala care previn aparitia vergeturilor si favorizeaza elasticitatea pielii.

Lampa de veghe

Avand in vedere ca dupa nasterea bebelusului, noptile nu vor mai fi la fel de odihnitoare, iar cel mic va trebui hranit, un cadou bun este o lampa de veghe. In magazinele dedicate pentru bebelusi exista foarte multe astfel de accesorii, asadar cu siguranta vei gasi o gama variata din care sa alegi. Poti opta pentru diverse forme si dimensiuni, dar ai in vedere ca aceasta sa fie cat mai practica si usor de folosit, astfel incat sa reprezinte un adevarat ajutor pentru proaspata mamica in timpul noptii.

Haine pentru bebelus

O varianta de cadou care nu va da niciodata gres sunt hainele pentru copii. Asadar, daca aceasta idee ti se pare cea mai potrivita, poti achizitiona hainute pentru viitorul copilas care o sa vina pe lume. Viitoarea mamica cu siguranta va fi incantata sa primeasca articole vestimentare pentru cel mic. Atunci cand alegi hainutele ai in vedere sa fie de marimi care se incadreaza pentru bebelusi in primul an de viata si ai in vedere si anotimpul in care se va naste copilul. Daca evenimentul va avea loc in timpul iernii, un combinezon este o alegere perfecta, iar pe timpul verii, costumasele se afla printre elementele cu prioritate.

Cadouri personalizate

Daca ai o relatie foarte apropiata cu viitoarea mama, atunci o varianta excelenta de cadou sunt si darurile personalizate, care pot consta in diferite lucruri. Obiectele pe care le alegi pot fi personalizate cu numele bebelusului sau cu ceva reprezentativ pentru relatia de prietenie pe care o ai tu cu mama. Un astfel de dar va fi intotdeauna apreciat deoarece este oferit cu o mare doza de emotie si poate fi o amintire minunata pe termen lung.

Prin urmare, oferirea unui cadou unei viitoare mamici este o misiune usoara daca ai in vedere nevoile pe care le are o astfel de femeie. Daca iei in considerare ideile prezentate anterior, cu siguranta vei reusi sa alegi un cadou pe masura, care va incanta orice mamica. Indiferent daca alegi ceva pentru copil sau mama, trebuie sa stii ca darul tau va fi bine primit, asadar inspira-te si fa alegeri responsabile, practice si creative pentru viitoarea mamica

 

Sursa foto: Pexels.com.