Produsele pentru bebelusi, de la suzete si alimente, pana la hainute, scoici si scaune auto, sunt adesea un factor de stres pentru tinerii parinti. Dorinta de a achiziona cele mai bune articole pentru bebelusul tau este fireasca, insa gama vasta de optiuni, fara un set de criterii de selectie, te poate pune in dificultate.

Cele mai bune patuturi pentru bebelusi nu sunt intotdeauna usor de gasit. Tocmai de aceea, si pentru ca intra in categoria articolelor esentiale, pe care trebuie sa le alegi cu multa grija, vei gasi aici cele mai bune articole, astfel incat sa poti alege cu usurinta patutul ideal.

Cuprins:

  1. Cele mai bune patuturi pentru bebelusi - Clasament TOP 3
  2. Cum alegi cele mai bune patuturi pentru bebelusi?
  3. Marci recomandate de Babymatters.ro
    1. Marca ITALBABY
    2. Marca BABY MATTERS
  4. Cum se foloseste patutul pentru bebelusi?
  5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre patuturile pentru bebelusi

Cele mai bune patuturi pentru bebelusi - Clasament TOP 3

Un top al celor mai bune patuturi pentru bebelusi este un excelent punct de plecare in alegerea produsului potrivit. Prin comparatie, vei identifica mai usor care sunt caracteristicile ce conteaza pentru tine si vei face cea mai buna alegere pentru tine si cel mic.

ProdusPATUT PENTRU COPII ITALBABY MATISSE
PATUT ITALBABY POPSTAR 
PATUT PENTRU COPII BABYMATTERS DIDI

PATUT PENTRU COPII ITALBABY MATISSE, COLECTIA BOUTIQUE, DIN LEMN MASIV DE FAG - BIANCO-CHOCO - babymatters.ro

PATUT ITALBABY POPSTAR COLECTIA TRENDY PENTRU COPII DIN LEMN DE FAG - babymatters.ro

PATUT PENTRU COPII BABYMATTERS DIDI, DIN LEMN MASIV, 120X60 CM, CU SERTAR - babymatters.ro

Despre

Patutul pentru copii ITALBABY MATISSE este un produs premium, confectionat din lemn masiv de fag, cu un design prietenos, dar rezistent si sigur.

A fost creat special spre a fi cat mai usor de utilizat si ajustat, astfel incat sa raspunda nevoilor bebelusului tau, pe masura ce acesta creste. 

Patutul ITALBABY POPSTAR face parte dintr-o colectie in care, pe langa siguranta si durabilitate, s-a pus accent si pe design, decoratiunile in relief aducand un plus de eleganta.

Nici caracterul practic nu a fost neglijat, patutul fiind prevazut cu un sertar incapator, destinat depozitarii tuturor obiectelor de maxima necesitate.

Patutul pentru copii BabyMatters Didi este special conceput pentru a raspunde nevoilor de siguranta si confort ale celor mici.

Este un produs de inalta calitate, cu design atractiv si un sistem de aerisire special conceput pentru ca micutul tau sa aiba un somn linistit si odihnitor.

Este un produs modern, dar accesibil, prin care ii poti asigura bebelusului un spatiu sigur, optim dezvoltarii. 

Plusuri

Lateralele sunt culisante, cu posibilitate de Co-Sleeper: folosindu-l ca extensie a patului tau, bebelusul se va simti mai aproape de tine si va avea un somn mai linistit;

Este prevazut cu un sertar spatios, ideal pentru depozitarea articolelor necesare bebelusului;

Setul de 4 roti pivotante fac mutarea o operatiune rapida si facila;

Somiera este ortopedica si reglabila pe 2 pozitii de inaltime;

Mansoanele siliconice de pe capatul lateralelor asigura protectia celui mic;

Constructia e solida, din lemn masiv de fag: dens, durabil si rezistent.

Este prevazut cu 4 roti pivotante, ce faciliteaza mutarea, in functie de nevoi;

Il poti folosi pe termen lung, pentru ca are posibilitate de reglare pe doua nivele de inaltime: 0 - 6 luni si 6 luni - 5 ani;

Somiera este ortopedica, iar lamele sunt confectionate din lemn masiv de fag nelacuit, ceea ce permite o ventilatie corecta a saltelutei.

Lateralele patutului sunt acoperite cu o protectie suplimentara siliconata, ce poate atenua durerile gingivale, protejand si lemnul de deteriorarea prin muscaturi repetate.

Are trei niveluri de fixare a suportului, special conceput pentru a fi coborat pe masura ce copilul creste, asa incat nu va fi necesara achizitionarea imediata a unui produs nou;

Treptele sunt detasabile, putand fi eliminate cand bebelusul ajunge la o varsta mai mare, astfel incat sa poata intra si iesi singur din patutut, in conditii de siguranta;

Are un pret accesibil, comparativ cu alte produse din aceeasi categorie;

Este prevazut cu un sertar, ideal pentru depozitarea multitudinii de articole necesare bebelusului.

Minusuri

Salteaua trebuie achizitionata separat;

Fiind un produs din lemn masiv, si pretul va fi mai ridicat comparativ cu alte produse din aceeasi categorie.

Pachetul nu include salteluta;

Pretul este mai ridicat, comparativ cu produse din aceeasi categorie, dar materiale diferite.

Salteaua nu este inclusa;

Nu este confectionat integral din lemn, ci are si elemente din MDF sau placi aglomerate;

Greutatea maxima acceptata este de 15 kg.


Vezi AICI pretVezi AICI pret
Vezi AICI pret


Cum alegi cele mai bune patuturi pentru bebelusi?

Exista cativa parametri in functie de care ar trebui sa alegi patutul, pentru a te asigura ca bebelusul tau se odihneste in conditii optime unei dezvoltari armonioase. Printre caracteristicile esentiale se numara materialul din care este confectionat patutul, nivelurile de siguranta si flexibilitate, dimensiunile si rezistenta produsului in ansamblu, insa la fel de importate pot fi confortul, designul, usurinta curatarii si, nu in ultimul rand, costurile de achizitie si intretinere.

  1. Hotaraste-te asupra materialului. Patuturile pentru bebelusi sunt fabricate din diverse materiale si combinatii de materiale: lemn, metal, plastic etc. Fiecare dintre ele prezinta avantaje si dezavantaje, iar primul pas este sa vezi care sunt aspectele ce conteaza cel mai mult pentru tine si sa alegi in functie de ele.

    Mai exact, un patut din lemn va fi mai dificil de mutat, pentru ca este mai greu si nu prezinta flexibilitate. Cu toate acestea, este mai rezistent, iar daca te gandesti ca vei avea mai multi copii, il poti privi drept o investitie. De cealalta parte, un produs din plastic, eventual un patut pliabil, are avantajul mobilitatii: iti va fi mult mai usor sa il muti dintr-o camera in alta, vei putea sa il iei cu tine in calatorie si asa mai departe, insa nu va fi la fel de stabil.

    Nu in ultimul rand, lemnul este un material natural si cata vreme nu este vopsit sau lacuit cu substante toxice, este mult mai sanatos pentru bebelusul tau, comparativ cu un patut din plastic.

  2. Evalueaza-ti nevoile. Pentru unele persoane, un patut ar trebui sa fie pliabil sau usor, pentru a fi usor de transportat ori mutat, pentru ca sunt perioade in care copilul este ingrijit de alte persoane sau familia calatoreste mult. Exista, de asemenea, parinti care vor un patut rezistent si stabil, pentru ca au un copil mai energic sau mai agitat. Asadar, gandeste-te care sunt nevoile tale si foloseste-le ca punct de pornire.

  3. Dimensiuni. Tot pornind de la nevoi, vei putea estima si dimensiunile optime: un patut mai mare, unul mai mic, mai lat ori mai ingust etc. De asemena, daca ai un loc fix in care stii ca urmeaza sa il amplasezi, fa masuratori in prealabil, pentru a nu cumpara un produs nepotrivit.

  4. Stabilitatea structurii. Patutul trebuie sa fie sigur pentru cel mic, asa incat este important ca materialele sa fie integre, deci fara defecte, si sa nu prezinte zone ascutite sau abrazive, in care bebelusul sa se poata lovi.

  5. Confort si estetica. Acorda o atentie sporita saltelutei: sa aiba dimensiunile recomandate de producatorul patutului si sa fie de cat mai buna calitate. In primele luni de viata, corpul copiilor este fragil si este bine ca salteluta sa fie ferma, pentru a nu impacta negativ cresterea si dezvoltarea bebelusului. Nu in ultimul rand, poti alege si sa personalizezei patutul, cu diverse modele sau culori, in asa fel incat sa se armonizeze cu designul camerei in care va fi amplasat.

Desigur, bugetul este un factor important, pe care nu il poti neglija, insa unele caracteristici sunt esentiale pentru siguranta celui mic si linistea ta, asa incat in directia lor ar fi bine sa nu faci compromisuri.

Nu in ultimul rand, recomandarile de patut pentru bebe de la familie si prieteni sunt utile si este bine sa le iei in considerare, insa ai grija sa alegi un produs care sa fie ceea ce ai tu nevoie, indiferent daca este vorba despre durabilitate, confort deplin sau un design anume.

Asadar, nu exista un patut universal bun. Fiecare familie si fiecare bebelus sunt unici si exista produse excelente, perfecte individual, dar fara a se putea discuta despre acelasi patut pentru bebelusi, perfect in toate cazurile.

Marci recomandate de Babymatters.ro

Cel mai bun patut pentru bebe este, inainte de orice altceva, sigur si confortabil pentru cel mic. Exista branduri care, pe langa aceste aspecte, au gandit si un design estetic, cu materiale de calitate superioara si posibilitatea de a ajusta patutul in asa fel incat sa se potriveasca exact cerintelor bebelusului de la un moment dat. Acestea sunt branduri premium, pe care te poti baza oricand si pe care Babymatters.ro ti le aduce mai aproape.

Marca ITALBABY

Italbaby este un brand care iti ofera produse pentru bebelusi la cele mai inalte standarde: atat de siguranta, cat si de design. Produsele Italbaby sunt fabricate in Italia si testate pentru a-ti oferi o garantie superioara a calitatii, fiind certificate cu standardul european EN716.

Din 1983 si pana in prezent, Italbaby comercializeaza unele dintre cele mai bune produse pentru bebelusi: de la patuturi si scaune auto, pana la jucarii si hainute.

Prestigiul marcii este justificat de grija pentru bebelusi, ce rezulta din alegerile brandului: materialele folosite sunt non-toxice, prietenoase cu pielea delicata a bebelusilor, siguranta si confortul copiilor fiind intotdeauna pe primul loc. In plus, Italbaby are o abordare creativa, designul produselor fiind inedit si personalizabil.

Marca BABY MATTERS

Baby Matters este un brand spre care te poti orienta cu incredere cand iti doresti produse premium accesibile pentru bebelusul tau. Printre cele mai bune produse ale brandului de numara chiar patuturile pentru bebelusi, iar in spatele calitatii lor stau grija si dragostea fata de cei mici, doua valori esentiale pentru acest brand.

Mai mult decat atat, Baby Matters incearca sa ofere si preturi accesibile, pentru a permite cat mai multor parinti sa achizioneze produse premium pentru bebelusii lor, astfel incat acestia sa se dezvolte armonios si in siguranta.

Cum se foloseste patutul pentru bebelusi?

Folosirea patutului este, in principiu, intuitiva, insa cativa pasi sunt esentiali de urmat pentru ce experienta sa fie sigura si, totodata, placuta, fara prea mari batai de cap.

Instalarea patutului. Este foarte important sa te asiguri ca piesele sunt montate corect, ca nu lipseste niciuna din structura de baza si ca nu exista componente ce prezinta defecte. La intervale regulate dupa prima utilizare, verifica patutul, pentru a te asigura ca toate componentele, in special elementele mobile (suruburile, spre exemplu), sunt la locul lor.

Alegerea saltelei. Poate chiar mai importanta decat cadrul propriu-zis este salteluta. Sunt doua directii in care ar trebui sa privesti cand faci alegerea: in primul rand, asigura-te ca dimensiunile coincid cu cele ale patutului, pentru a nu exista spatii ce ar putea crea pericole pentru bebelus. In al doilea rand, orienteaza-te spre o saltea ortopedica, ferma, care sa asigure o pozitie de somn cat mai buna. Ar fi ideal sa inserezi un mediu de protectie impermeabil intre salea si bebelus, pentru a preveni scurgerile si a mentine un mediu de somn igienic.

Pozitionarea in camera. Alege un loc potrivit pentru patut. Sunt de evitat spatiile de langa ferestre, cabluri electrice si surse de caldura ori aer conditionat. Tine cont, de asemenea, si de nevoile bebelusului. Daca observi disconfort in timpul somnului, verifica daca nu cumva patutul este prea apropiat de o sursa de caldura, daca nu cumva lumina este prea puternica si asa mai departe. Adesea, cei mici incearca sa iti comunice nevoile pe care le au si nu iti trebuie decat putina atentie pentru a intui ce ai putea face pentru a le fi mai bine.

Supravegherea bebelusului. Chiar daca patutul a fost instalat corect si este special conceput pentru a-l tine pe cel mic in conditii de maxima siguranta, in primele luni de viata bebelusii sunt mult mai sensibili si mai fragili, iar atunci cand sunt pusi la somn in patut este important sa te asiguri ca acesta este destul de spatios, ca pozitia celui mic este corecta, ca pozitionarea patutului in camera copilului este optima. Mai incolo, pe masura ce creste, observa-i comportamentul, pentru a te asigura ca nu va gasi mijloace prin care sa coboare din patut nesupravegheat.

Curatarea si dezinfectarea. Pe langa faptul ca ar fi ideal, atunci cand achizionezi acest tip de produs, sa te asiguri ca vopseaua sau lacul respecta standardele europene in materie si nu sunt nocive pentru cel mic, o curatare temeinica si periodica este la fel de importanta. Pe langa spalatul lenjeriei si diverselor huse, aeriseste bine salteluta si nu uita sa cureti, cu produse adecvate, inclusiv lemnul sau plasticul propriu-zis.

Cresterea bebelusilor este o incantare, dar si o responsabilitate imensa, uneori apasatoare. De aceea, alegand produse premium, confectionate cu grija si atentie, te vei putea bucura de toate momentele frumoase impreuna cu cei mici, stiindu-i ca se simt confortabil si ca sunt in siguranta.

Surse foto: babymatters.ro, pexels.com

Intrebari si raspunsuri frecvente despre patuturile pentru bebelusi

1. Care este cel mai bun patut pentru bebelusi?
Exista doua categorii principale de patuturi pentru bebelusi: din lemn si din combinatie de metal si MDF. Cele mai bune sunt cele din lemn, pentru ca lemnul este un material natural, durabil si mult mai rezistent, deci mai sigur. Totusi, daca ai nevoie de un produs mobil, te poti orienta spre un patut pliabil, din alte materiale, lemnul fiind greu si inflexibil.
2. Cand ar trebui sa incep sa folosesc un patut pentru bebelusi?
Patutul ar trebui sa fie deja pregatit la nasterea copilului, pentru ca in primii ani de viata acesta are nevoie de mult mai mult somn, pentru a se dezvolta. Patutul pentru bebe este special conceput pentru a le crea celor mici un spatiu sigur si confortabil pentru somn, protectia laterala prevenind caderea in caz de miscari bruste in timpul somnului, ceea ce un pat obisnuit nu poate face.
3. Unde ar trebui pozitionat patutul pentru bebelusi?
Zona optima pentru amplasarea patutului este una sigura, linistita si usor accesibila pentru tine. Evita expunerea directa la soare, surse de caldura sau curenti de aer, indiferent ca este rece sau cald. Nu amplasa patutul langa fereastra sau cabluri electrice. Nu in ultimul rand, asigura-te ca spatiul in care ai asezat patutul, respectiv camera copilului, are o temperatura optima pentru somnul acestuia (20-22°C).
4. Ce este cel mai important la un patut pentru bebelusi?
Exista cateva caracteristici esentiale in alegerea patutului potrivit, tinand cont si de nevoile tale: stabilitatea, rezistenta, materialul din care este confectionat, dimensiunile, daca este ajustabil sau nu, tipul de vopsea sau lac utilizat, precum si calitatea saltelutei.
5. Pot folosi un patut second-hand pentru bebelusi?
Daca in urma verificarilor rezulta ca produsul este sigur si nu prezinta deteriorari sau probleme de stabilitate, da, il poti folosi. In special patuturile din lemn pot fi refolosite, avand in vedere ca materialul din care sunt confectionate este durabil si rezistent. Inlocuieste, insa, salteluta, pentru a-i asigura bebelusului un mediu de somn igienic.
FAQ