Alaturi de scaunele auto, carucioarele pentru copii sunt printre primele produse achizitionate inainte de venirea celui mic pe lume. Avand in vedere siguranta si confortul bebelusului, ne inarmam cu rabdare si pornim cu emotie in calatoria printre multitudinea de produse existente pe piata, cu speranta ca vom face cea mai buna alegere. 

Din dorinta de a veni in sprijinul fiecarui parinte aflat in cautarea celor mai bune carucioare copii, am creat acest ghid, care contine toate informatiile de care ai putea avea nevoie. 

Care sunt tipurile de carucioare pentru copii?

Un prim pas de plecare in achizitionarea celor mai bune carucioare pentru copii este cunoasterea tuturor tipurilor de produse existente pe piata. Iata care sunt acestea: 

  • Carucioarele sport

Carucioarele sport se remarca prin dimensiunile si greutatea reduse, putand fi utilizate de la 6 luni sau de la nastere, in functie de cum este conceput modelul pe care il alegi. Aceste modele de carucioare pentru copii sunt preferate de parintii care isi doresc un carucior usor de transportat cu masina, care sa ocupe putin spatiu, mai ales in calatorii. 

Principalele atuuri ale unor carucioare sport sunt plierea usoara si manevrabilitatea crescuta, in timp ce este asigurat confortul copilului si al parintilor, deopotriva. GB Pockit All Terrain este un carucior sport pe care il poti folosi de la sase luni pana la 4 ani, avand o greutate de doar 6kg.

In cazul in care iti doresti un carucior sport pe care bebelusul sa il poata folosi de la nastere, Cybex Melio Street poate fi o buna alegere. Acesta poate fi utilizat pana la aproximativ 3 ani. 

  • Carucioarele standard

Spre deosebire de practicele carucioare sport, cele standard sunt de dimensiuni mai mari, fiind proiectate pentru utilizarea de zi cu zi. Astfel, ele dispun de scaune mai spatioase, maner reversibil pentru a permite copiilor sa stea cu fata la directia de mers sau catre parinte si optiuni pentru mai multe pozitii ale scaunului. 

Carucioarele standard pot fi utilizate inca de la nastere, pentru a asigura confortul si siguranta copilului pe durata plimbarilor. O varianta ultra moderna de carucior standard este Babyzen Yoyo, care se deschide si se inchide intr-o secunda, pentru a putea fi purtat cu usurinta pe umar sau chiar luat cu metroul, autobuzul sau avionul. 

  • Carucioarele 2 in 1 

Carucioarele 2 in 1 sunt modele transformabile, alcatuite din cadru fix si landou sau scoica, ce pot fi utilizate de la nastere. Daca scoica este perfecta pentru calatoriile cu masina, landoul ii va tine celui mic de cald pe durata iesirilor in aer liber, functionand precum un pat confortabil, perfect pentru a fi utilizat inca din primele luni de viata. 

Dupa ce copilul va creste, iar scoica si landoul nu mai sunt necesare, poate fi utilizata partea standard a caruciorului. Spre exemplu, caruciorul pentru copii Cybex Gold Balios S Lux 2 in 1 dispune de o parte sport si de un landou. Acesta vine cu functii utile, precum roti all terrain, pliere si inclinare cu o singura mana si un landou confortabil, pentru a-l rasfata pe micut cu tot confortul de care are nevoie pe durata plimbarilor. 

  • Carucioarele 3 in 1 

Carucioarele 3 in 1 sunt produse modulare care iti pun la dispozitie caruciorul propriu zis, alaturi de scoica si landou, astfel incat sa beneficiezi de un produs complet, perfect pentru a fi utilizat de la nastere pana cand micutul nu va mai avea nevoie de un carut.

Daca scoica iti este de mare ajutor in calatoriile cu masina, landoul te ajuta in plimbarile in aer liber, ambele putand fi fixate cu usurinta pe cadrul caruciorului. Un astfel de carucior - 3 in 1 Joie Chrome Multifunctional Mushroom - dispune de o parte sport ce poate fi montata cu fata sau cu spatele la directia de mers, alaturi de o scoica auto certificata pentru zborul cu avionul si un landou confortabil, cu o saltea moale si copertina ajustabila. 


Cand ai nevoie de un carucior pentru bebelusi?

Un carucior pentru bebelusi este util inca din primele zile de la nasterea celor micuti, intrucat ofera un spatiu sigur si confortabil pentru a dormi, a se plimba si a descoperi lumea inconjuratoare. Cu totii stim cat de benefice sunt plimbarile in aer liber pentru pitici.

Folosind un suport pentru al doilea copil, in unele cazuri vei putea folosi caruciorul pentru bebelus, dar si pentru copilul mai mare, simultan. Suportul pe roti se prinde de carucior, astfel ca bebelusul sta pe scaun, in vreme ce copilul mai mare sta in picioare, pe suportul asezat in zona rotilor din spate. 


De ce este important sa investesti intr-un carucior calitativ?

Siguranta copilului tau nu are pret, iar investitia facuta intr-un carucior calitativ poate fi considerata una efienta in siguranta celor mici. Alege un carucior cu centura de prindere in 5 puncte, cu roti calitative si usor manevrabile, dar si cu frane care sa asigure o oprire eficienta. 

Un carucior de calitate superioara acorda atentie la cel mai mic detaliu precum bare de protectie sigure, roti cu suspensii pentru plimbari confortabile chiar si pe drumurile accidentate si frana usor de utilizat, prin simpla apasare. Toate acestea fac plimbarea sigura si placuta pentru tine si micutul tau, de asemenea. 


Cum alegi cel mai potrivit carucior pentru micut? Criterii de care trebuie sa tii cont

Alegerea celui mai potrivit carucior pentru copil este mai usoara daca tii cont de urmatoarele criterii: 

  • Stil

Iti doresti ca cel mai bun carucior bebe sa fie stylish si sa se remarce prin functii si design moderne? Atunci te poti considera norocos, pentru ca producatorii celor mai bune carucioare se intrec in modele deosebit de atractive, cu un design special si un plus de siguranta si confort. 

Alege dintre modele moderne ce se transforma in bagaj de mana printr-o simpla apasare de buton, modele clasice, retro sau chiar carucioare cu un cos de cumparaturi generos, precum este Cybex Gold Gazelle

  • Roti

Cel mai bun carucior copii are nevoie de roti de dimensiuni mari daca iti doresti o manevrabilitate crescuta, dar si o atenuare a socului in cazul drumului cu denivelari. Un plus de confort este asigurat de suspensii pe toate cele 4 roti.

Alege carucioare cu roti rezistente, care au frane puternice, ce sunt usor de utilizat. Spre deosebire de rotile din plastic goale, cele din cauciuc sau silicon se remarca printr-o rezistenta si manevrabilitate ridicate. 

  • Greutatea admisa

Pana la ce varsta intentionezi sa folosesti caruciorul? Sunt modele ce pot fi utilizate pana la greutatea de 15kg, 20kg sau 22kg. Daca iti doresti un carut pe care sa il folosesti de la nastere pana la 4 ani, spre exemplu, atunci un model ce permite o greutate de pana la 22kg este cel mai potrivit. 

  • Accesorii

Accesoriile sunt importante atunci cand alegi un carucior. Alege modele care iti ofera husa de protectie insecte, suport pentru biberon, husa de vara, umbrela sau geanta de schimb. Accesoriile variaza de la un producator la altul. Spre exemplu, in gama de accesorii carucioare Cybex poti gasi numeroase produse utile. 

  • Flexibilitate

Carucioarele care iti ofera o flexibilitate crescuta pot fi de mare ajutor. Daca flexibilitatea este criteriul care te intereseaza, atunci este bine sa optezi pentru caruturi modulare, ce se monteaza cu usurinta pe un cadru si asigura micutului tau confortul de care are nevoie.

  • Pret

Pretul este un alt criteriu important in alegerea unui carucior pentru copii, fie ca este un model standard, fie unul pentru gemeni sau tripleti. Alege modele care iti ofera un bun raport calitate-pret, astfel incat sa investesti inteligent in achizitionarea unui carucior de calitate, in care cel mic se va putea bucura de cele mai placute plimbari. 

  • Usurinta de utilizare

Usurinta in utilizare este esentiala, fie ca te strecori intr-o zona aglomerata, fie ca vei avea o singura mana disponibila pentru a desface sau plia caruciorul. Asigura-te ca modelul pe care il vei alege raspunde necesitatilor tale in materie de usurinta de utilizare. Se manevreaza usor? Este usor de transportat, depozitat si pliat? Toate aceste detalii fac diferenta intre un carucior usor de utilizat si unul care iti va da batai de cap. 


Cum alegi cel mai bun carucior pentru copii?

Poti alege cel mai bun carucior doar tinand cont de nevoile tale. Ia in considerare tipul drumurilor din zona in care locuiesti, distantele pe care il vei utiliza, spatiul de care dispui pentru depozitare, usurinta de a-l transporta cu masina, greutatea sau modalitatea de pliere. 

Astfel, daca locuiesti la etaj, intr-un apartament micut, caruciorul sport poate fi cel mai potrivit pentru tine. In acest caz vei vea nevoie de carucioare usoare, pe care sa le poti cara si depozita cu usurinta. 

Locuiesti la curte si te vei deplasa pe distante lungi cu caruciorul? Atunci un model standard cu cos de cumparaturi poate fi o alegere inspirata. In cazul in care imbini plimbarile cu masina cu cele in aer liber, caruciorul pentru copii 3 in 1 este exact produsul de care ai nevoie. 


Accesorii si jucarii pentru carucioare

Exista numeroase accesorii care iti pot imbunatati experienta de utilizare atunci cand folosesti un carut pentru copii. De la plasa impotriva insectelor la suportul pentru pahar, geanta termorezistenta, copertina de soare sau husa de protectie impotriva ploii, toate acestea mentin confortul tau si al copilului tau. 

De mare ajutor pot fi jucariile pentru carucior, care ii vor tine celui mic companie. Adauga jucaria preferata in carucior, iar succesul plimbarilor reusite este garantat. 


Intretinerea caruciorului

Alege carucioare usor de intretinut, fie pentru ca dispun de componente textile detasabile, fie pentru ca sunt realizate din materiale usor de curatat. Igienizarea cu usurinta a caruciorului este importanta, mai ales ca vei petrece foarte mult timp afara, unde se va putea murdari repede. In gama de produse Anex gasesti huse care se dau jos cu usurinta pentru o curatare facila. 


Manevrabilitatea si pliabilitatea caruciorului


Sistemul de pliere si manevrabilitatea unui carucior sunt importante. Alege modele care sunt usor de manevrat si care se pot plia cu usurinta, prin simpla apasare de buton, fie ca sunt modele pentru un singur copil, fie duble sau pentru tripleti. 


Top cele mai bune alegeri de carucioare, recomandari


Iata 3 recomandari ale celor mai bune carucioare pe care le poti achizitiona: 


Acest carucior 3 in 1 cu piele ecologica dispune de roti pivotante de calitate, huse care se dau jos cu usurinta pentru a fi spalate, material rezistent la apa, tetiera ajustabila pe 8 trepte, sistem de protectie la impact lateral si doua suporturi de pahare. Cu scoica si landou, acest carucior ofera tot sprijinul de care cel mic are nevoie de la nastere pana la varsta de 4 ani. 

Cu un design elegant si urban, este usor de pliat si de transportat, gratie manerului caruciorului integrat. Dispune, de asemenea, de copertina cu protectie UV, scaun reversibil, roti cu suspensii pe spate si amortizoare pe fata, alaturi de patru optiuni pentru calatorie, incat plimbarile tale prin oras sa fie grozave. 

Pliabil cu o singura mana, acest carucior raspunde celor mai exigente cerinte ale parintilor. Perfect de la nastere pana la 36 de luni, este echipat cu ham de prindere in 5 puncte si sistem anti-clatinare, ce elimina vibratiile din timpul mersului. In plus, este echipat cu doua roti mari care iti asigura o manevrabilitate sporita. 


Care este cel mai usor carucior?

Cel mai usor carucior este modelul pentru copii 3 in 1 Sport cu landou si scoica Auto Cybex Gold – Melio Carbon, care are o greutate de 5.8kg.