Odata cu inaintarea in varsta a copiilor, cresc si pretentiile lor, cu privire la darurile pe care si le-ar dori sa le primeasca la o aniversare. Daca in primii ani de viata, acestia nu fac diferenta prea bine intre lucruri si se bucura pentru orice gest, odata cu implinirea celor trei anisor, copiii incep sa distinga mult mai bine lucrurile si sa-si dea seama daca obiectul primit este sau nu pentru gustul lor. Cand vorbim, astfel, de codoul pentru fetita de 3 ani, trebuie sa stii ca variantele raman nelimitate si ca posibilitatile de a o impresiona pe cea mica sunt si ele infinite. In zilele noastre, exista o gama larga de optiuni pe piata, fiecare dintre ele incercand sa transmita un mesaj anume si sa o puna pe aceasta in diferite contexte.

Cheia sta in mainile tale, intrucat, din varietatea larga de optiuni, tu trebuie sa o alegi pe aceea care sa-i fie de folos si care sa o ajute sa se dezvolte in continuare cat mai armonios. De la jucariile interactive, creative, pana la lucrurile mai practice, cadoul pentru fetitele de 3 ani trebuie sa indeplineasca mai multe criterii, care te vor asigura, astfel, ca ai luat cea mai buna decizie.

Astfel, fie ca esti un parinte care e in cautarea surprizei perfecte pentru copilul sau, sau pur si simplu urmeaza sa participi la o aniversare in care sarbatorita e o micuta de 3 ani, in acest articol o sa te ghidam pas cu pas catre pasii pe care trebuie sa-i indeplinesti, pentru a gasi cel mai potrivit cadou. In final, iti vom spune si cateva greseli comune pe care trebuie sa le eviti, atunci cand cauti un dar pentru un copil aflat la o varsta atat de frageda.

Cuprins:

Cadou pentru fetita de 3 ani - ce criterii trebuie sa indeplineasca cadourile perfecte

Pentru a gasi cele mai bune idei de cadouri pentru o fetita de 3 ani, trebuie sa acorzi putin mai multa atentie acestui proces si sa te gandesti mereu la ce i-ar putea fi util un lucru, in aceasta etapa din viata. Acestea trebuie sa fie, totodata, nu doar atragatoare vizual, ci si sa-i stimuleze micutei dezvoltarea pe mai multe planuri, lucru esential la aceasta varsta. Astfel, exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont si care te vor asigura ca nu dai gres cu varianta finala aleasa.

In primul rand, nu uita ca surpriza pentru care optezi trebuie sa fie sigura pentru copii. Chiar daca la 3 ani, fetita poate discerne ceva mai bine anumite situatii, ea tot va fi curioasa si tentata sa experimenteze, lucru care o poate pune in pericol, daca jucaria nu indeplineste normele de siguranta. Verifica, astfel, cat mai bine materialele din care sunt fabricare cadourile ce urmeaza sa le oferi si renunta la orice idee care ti se pare ca ar putea avea o componenta nepotrivita pentru un copil.

La fel de esential mai este sa respecti mereu si recomandarile producatorilor, cand vine vorba de varsta pentru care e alocata o jucarie, daca ne referim la aceste genuri de cadouri. Acest lucru nu doar ca le va garanta siguranta micutelor, dar le va oferi si o serie de beneficii importante pentru dezvoltarea etapei din viata in care se afla, nefiind vorba despre ceva prea complicat sau monoton.

Chiar daca fetitele pot incepe sa aiba anumite dorinte specifice in acest prag de viata, este important ca adultii sa faca, in continuare, cele mai bune decizii pentru ele. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa respecti lista copilului, insa trebuie sa gasesti acea varianta care sa-i satisfaca si ei nevoile, dar care sa-i aduca si mai multe plusuri, cand vine vorba de dezvoltare, cum ar fi sa-i dezvolte creativitatea si imaginatia. 

Mai mult, cadourile pot juca un rol crucial si in educatie. Alege, asadar, mereu variantele care contribuie la dezvoltarea limbajului sau la intelegerea altor lucruri din lumea inconjuratoare, pentru ca, desi aceste lucruri par nesemnificative, la trei ani, copiii prind din mers orice lucru, iar asta le poate fi de mare folos pentru viitor.

Nu in ultimul rand, nu uita ca un cadou perfect pentru o fetita de trei ani trebuie sa fie si unul extrem de durabil si rezistent. Copiii la aceasta varsta sunt, in continuare, extrem de plini de energie, asa ca toate obiectele din jurul lor, dar mai ales jucariile, ar trebui sa fie unele rezistente in fata micilor accidente la care pot fi uneori supuse.

Cadou pentru fetita de 3 ani - ce criterii trebuie sa indeplineasca cadourile perfecte- fetita cu baloane, rochita roz-min

Poza de prostooleh pe Freepik.com

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice

Atunci cand vrei sa gasesti cadoul pentru un copil de trei ani ideal, poti lua in prima faza in calcul ideile mai practice. De regula, la aceasta varsta, fetitele s-ar putea sa aiba deja o gama larga de jucarii si jocuri, astfel incat pot fi mai incantate daca le oferi ceva ce le va infrumuseta camera si le va fi util in viata de zi cu zi. Mai jos, am selectat cele mai bune si functionale optiuni de acest gen, care, cu siguranta, te vor ajuta.

In primul rand, lampile de veghe sunt unele dintre cele mai bune optiuni, care pot fi integrate in aceasta lista. Ele sunt, de regula, pline de culoare si disponibile in diferite modele, lucru care poate aduce un plus de confort, dar si de siguranta pe timpul noptilor. Opteaza pentru unele care sa ofere o lumina blanda, difuza si care sa nu le deranjeze la ochi, dar si pentru unele in diferite modele atragatoare, care sa incante micuta sarbatorita, iar pe site-ul nostru vei gasi extrem de multe optiuni de acest gen, pentru gusturile tuturor.

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice- lampa de vecghe zebra-min

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice- urs lampa de veche-min

Poze de pe babymatters.ro

De asemenea, decoratiunile pentru camera copilului sunt unele dintre cele mai potrivite idei de luat in calcul, la varsta de 3 ani, intrucat ii vor trezi extrem de mult interesul fetitei, in functie de optiunile pe care le iei in calcul. Pe langa faptul ca ele sunt extrem de practice, acestea o vor ajuta pe fata sa-si personalizeze cat mai mult propria camera si sa ii dea viata. Mai mult, decoratiunile care combina estetica cu functionalitatea, precum ar fi organizatoarele pentru jucarii sau rafturi pentru carti, pot contribui la mentinerea ordinii intr-un mod placut si o pot determina pe cea mica sa-si doreasca sa mentina constant curatenia, intrucat curiozitatea catre nou o poate impinge sa faca lucruri la care nu te-ai fi asteptat anterior.

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice- cort roz camera copii-min

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice-raft suspendat copii-min

Poze de pe babymatters.ro

Luand in considerare siguranta si confortul micutei din timpul calatoriilor cu masina, un scaun special pentru autoturism, potrivit varstei si greutatii ei, poate fi, de asemenea, o alegere practica si esentiala. Scaunele auto pentru 15-36 kg ofera suport adecvat la aceasta etapa din viata, dar partea cea mai buna dintre toate este ca ele se adapteaza cresterii copilului, odata cu trecerea anilor. Aceasta nu este, asadar, doar o investite practica, ci si una foarte inteligenta.

Cadou pentru fetite de 3 ani - idei practice- scaun auto copii roz-min

Poza de pe babymatters.ro

Nu in ultimul rand, fetele de 3 ani sunt extrem de energice, adora sa alerge si sa se miste cat mai liber, deci o alta idee practica de cadou ar putea fi si seturile de haine comode si functionale, care sunt intotdeauna binevenite. Opteaza pentru unele fabricate din materiale moi si usor de ingrijit, cu imprimeuri vesele si colorate, care vor fi adorate de cele mici. De asemenea, hainele practice, cum ar fi rochiile cu buzunare sau pantalonii cu elastic la brau, le vor ajuta pe cele mici sa se simta zilnic extrem de bine si le pot determina pe acestea sa se imbrace singure foarte usor.

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani - variante creative si interactive

Pe langa cadourile practice si utile pentru viata de zi cu zi despre care am discutat mai sus, exista si cateva optiuni de jocuri creative, care le pot fascina complet pe cele mici si chiar sunt foarte potrivite pentru a fi oferite in dar, in aceasta etapa a vietii.

In primul rand, cadoul pentru o fata de 3 ani cu care nu ai cum sa dai gres este o jucarie din lemn. Acestea nu doar ca sunt extrem de durabile si rezistente in timp, insa sunt, in acelasi timp, si foarte captivante, reusind sa le acapareze complet pe micile exploratoare. Partea cea mai buna dintre toate este faptul ca exista o gama larga de astfel de obiecte, de la masutele pline de diferite activitati, la diferite bucatarii dotate, pana la seturi pentru servirea ceaiului sau truse de machiaj. Astfel, pe site-ul nostru gasesti toate jucariile din lemn mentionate mai sus, plus alte zeci de optiuni, care sa o captiveze pe cea mica si sa o ajute sa stea ocupata chiar si ore intregi.

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- jucarii coafor din lemn-min

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- masa de activitati-min

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- set pentru ceai din lemn-min

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- mini bucatarie de lemn-min

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- tort jucarie din llemn-min

Poze de pe babymatters.ro

Totodata, la varsta de 3 ani, fetitele iubesc, fara doar si poate, papusile. Totusi, daca vrei sa te asiguri ca activitatea lor zilnica se va desfasura in cele mai sigure conditii si ca nu exista niciun fel de probabilitate sa se raneasca cu vreo componenta a acestei jucarii, atunci e recomandat sa optezi pentru papusile textile, care pot veni singure in pachet sau alaturi de o multitudine de accesorii, asa cum gasesti chiar la noi pe site. Astfel, daca optezi pentru ultima varianta, fetita nu va fi surprinsa doar cu o papusa extrem de atractiva, ci si de mai multe lucruri, precum ar fi un animal de companie, periuta de dinti pentru jucarie, plus alte obiecte pe care le poti vedea mai in detaliu in fotografiile atasate mai jos.

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- papusa textila-min

Idei de cadouri pentru fetita de 3 ani creative si interactive- papusa textila cu accesorii-min

Poze de pe babymatters.ro

Si, pentru ca tot am ajuns la categoria jucarii, trebuie sa adaugam pe lista de idei atractive si plusurile, care nu au cum sa ramana neobservate de o fetita de 3 ani. In functie de personajul pentru care optezi, acesta poate deveni compania ideala din viata micutei, dar si partenerul de somn. Aceste jucarii, aparent nesemnificative pentru adulti, pot oferi un confort emotional destul de mare unui copil, stimulandu-i imaginatia si dezvoltandu-i abilitatile sociale. Si aici exista extrem de multe modele din care poti alege, in functie de dimensiunea dorita, forma sau culoarea sa. 

Nu in ultimul rand, o alta idee extrem de practica de cadou pentru orice fetita de 3 ani ar mai fi si seturile de pictura sau de desenat, care ii pot spori mult creativitatea si imaginatia. Poti opta, astfel, pentru un set care sa includa creioane colorate, pensule, acuarele, culori si hartie speciala. Daca nu gasesti pe piata un astfel de cadou complet, poti construi chiar tu unul, cu piesele mentionate anterior.

Idei de cadou pentru fetita de 3 ani - pentru ce cadouri sa NU optezi niciodata

Dupa cum ai putut vedea deja, exista o mare varietate de idei de cadouri pentru o fetita de 3 ani, care sa-i stimuzeze creativitatea si care sa fie si practice, dar, in aceeasi masura, sunt si cateva optiuni de care trebuie sa te feresti. La aceasta varsta, un copil este, in continuare, micut, motiv pentru care atentia la detaliile despre care vom discuta mai jos este primordiala.

In primul rand, dupa cum evidentiam deja si in capitolele anterioare, este bine sa optezi mereu pentru jucariile fabricate pentru copil pentru varsta la care se afla, intrucat, astfel, nu vei da gres niciodata. Nu alege jucarii care sa contina parti prea mici ce pot fi inghitite, care sa aiba anumite varfuri prea ascutite sau substante toxice.

O alta greseala pe care o poti face in acest proces de alegere a cadoului potrivit este sa mergi la micuta sarbatorita cu o cantitate impresionanta de dulciuri, lucru care nu e extrem de recomandat in acest prag al existentei sale. Fetitele la 3 ani pot manca, in mod evident, ciocolata si alte delicii, insa acest lucru trebuie sa fie facut doar sub supravegherea unui adult si cu multa moderatie. Mai mult, indicat ar fi sa nu incurajezi acest lucru si tocmai de aceea cel mai potrivit este sa te axezi pe jocuri interactive, care pot aduce doar beneficii, fara niciun fel de avertisment. 

De asemenea, chiar daca in zilele noastre copiii sunt pasionati de tehnologie, ba chiar uneori sunt complet vrajiti de micile ecrane, ar fi de dorit sa nu le cumperi fetitelor de 3 ani gadgeturi, intrucat, astfel, vor sti ca acel obiect le apartine si vor dori sa petreaca zilnic ore in sir pe aceste dipozitive, care le pot afecta viata din foarte multe puncte de vedere. Consumul de tehnologie trebuie sa fie facut in mod responsabil, cu un program prestabilit, astfel incat sa nu le afecteze vederea sau sa nu duca si la aparitia altor probleme de sananate. Astfel, incearca sa tii cat mai departe fetita de aceste lucruri, oferindu-i, in schimb, niste jucarii interesante, destinate varstei sale.

In final, trebuie sa stii ca nici activitatile prea complicate nu sunt ideale de a fi oferite in dar, intrucat o pot descuraja pe cea mica si o pot face sa se indoiasca de propriile abilitati. Tocmai din cauza acestui motiv, fiecare etapa din viata unui micut trebuie luata ca atare, iar tu, ca adult, trebuie sa-i oferi fetitei de 3 ani variantele perfect adaptate pragului in care se afla acum.

Idei de cadou pentru fetita de 3 ani - pentru ce cadouri sa NU optezi niciodata- trt aniversar-min
Poza de pe Freepik.com
In concluzie, exista o varietate de idei de cadouri pentru fetitele de 3 ani pentru care poti opta, care sa fie si practice, dar si functionale, in acelasi timp. Care e varianta ta preferata?