Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar lista de cadouri de Craciun pentru copiii tai parca ar avea nevoie de cateva sugestii. Alegerea darurilor pentru cei mici trebuie sa urmeze cateva principii de baza, deci este indicat ca deciziile tale sa rezoneze cu varsta si nivelul de dezvoltare al copilului. De asemenea, tine cont inclusiv de personalitatea si preferintele acestuia, astfel incat cadoul de Mos Craciun sa-i aduca un zambet sincer. Fie ca este vorba despre micutul tau, fie ca urmeaza o sesiune de cumparaturi pentru un copil despre care nu stii exact ce si-ar dori, cert este ca, exista o serie generoasa de jucarii care si-au pastrat popularitatea de-a lungul generatiilor.

Cuprins:

  1. Cadouri de Craciun pentru copii – sfaturi si indrumari sa devii Mosul perfect, chiar daca lipseste lista de dorinte
  2. Cadouri pentru copii de Craciun potrivite pentru diferite varste – jucarii nemuritoare, utile inclusiv generatiilor urmatoare
  3. Cadouri de Craciun pentru copii – modalitati de joaca si distractie care adauga farmec sarbatorilor in familie

Cadouri de Craciun pentru copii – sfaturi si indrumari sa devii Mosul perfect, chiar daca lipseste lista de dorinte

cadouri de craciun pentru copii - brad, parinti, copil

  • Nu ignora fermecul cartilor

Chiar daca cei mici ar prefera mai degraba o jucarie colorata in detrimentul unei carti, incearca sa le deschizi acestora apetitul pentru lectura inca din primii ani din viata. O carte de povesti le dezvolta imaginatia. In plus, aceasta este ocazia ideala pentru ca micutii sa petreaca timp de calitate alaturi de adultii din jurul lor, parcurgand impreuna aventurile eroilor de basme. Este aproape imposibil sa nu gasesti o carte pe placul celui mic, mai ales ca povestile sunt insotite de imagini de calitate inalta.

  • Calitatea jucariilor este prioritara

Jucariile nu trebuie sa fie doar frumoase, ci si sigure. Ca sa nu faci un compromis, orienteaza-te catre astfel de produse care sa imbine ambele caracterstici. Exista numeroase jucarii din lemn si plusuri pe care sa le integrezi in lista ideilor cu cadouri de Craciun pentru copii. De asemenea, jucariile din plus, papusile textile sau figurinele din lemn sunt celebre pentru rezistenta lor la utilizari frecvente si pentru faptul ca isi mentin textura si culorile pentru multa vreme de la achizitie. Astfel de jucarii pot fi integrate usor in jocuri de rol si nu numai.

cadouri de craciun pentru copii - jucarii, copil

cadouri de craciun pentru copii - ren de plus

cadouri de craciun pentru copii - jucarii din lemn, copii

  • Dezvoltarea abilitatilor prin joaca

Ia in calcul jucariile interactive, care sustin motricitatea fina si grosiera, atentia, memoria si personalitatea. In plus, acestea sunt si un mod de a compune jocuri de echipa sau de rol, iar in acest fel copiii pot petrece timp de calitate, departe de desene animate sau de ecranele dispozitivelor care obosesc ochii.

  • Tine cont ca bebelusii au alte nevoi in ceea ce priveste jucariile

Daca ai nevoie de idei in privinta cadourilor de Craciun pentru bebelusi, atunci noteaza pe lista diferite tipuri de jucarii, cum ar fi cele senzoriale, muzicale sau cele de dentitie. Din camera bebelusului nu trebuie sa lipseasca nici balansoarul cu cantece de leagan, saltelele interactive, lampile de veghe in forme amuzante sau alte decoratiuni pentru camera copilului. Acestea sunt captivante prin prisma sunetelor si a culorilor, care ii ajuta pe micuti sa descopere lumea inconjuratoare intr-o maniera distractiva.

cadouri de craciun pentru copii - bebelus, luminite

  • Ia in calcul jucariile versatile

Jucariile versatile, care pot fi utilizate pe o perioada mai lunga te ajuta sa economisesti si sa-i oferi copilului posibilitatea de a se bucura de cadoul respectiv ani la rand. De exemplu, tricicletele sunt cadouri pe care majoritatea copiilor ar prefera sa le gaseasca sub bradul de Craciun sau in oricare alt moment al anului, fara vreo ocazie aparte.

Tricicletele sunt concepute pentru grupa de varsta 1-3 ani. In plus, acestea se remarca fata de jucariile obisnuite prin faptul ca stimuleaza copiii sa faca miscare in aer liber si astfel sa ia o pauza de la desene animate. Mai mult, o tricicleta face ca plimbarile in parc sa fie mult mai placute.

Cadouri pentru copii de Craciun potrivite pentru diferite varste – jucarii nemuritoare, utile inclusiv generatiilor urmatoare

Cadouri pentru copii de Craciun-doi copii cu figurine pe podea

Jucariile ocupa topul listei de cadouri pentru copii de Craciun, dar o alegere nepotrivita poate compromite bucuria sarbatorilor. Daca ai fost invitat acasa la prieteni sau colegi care au copii si nu ai idee cu ce i-ai putea surprinde sau daca esti parinte, bunic, bunica, matusa sau unchi si nu stii ce sa pui sub brad anul acesta, atunci iata cateva sfaturi. Exista mai multe categorii de jucarii iubite de cei mici, indiferent de varsta pe care o au.

  • Jucarii cu piese colorate si forme variate

Daca micutul pentru care pregatesti surpriza are pana in 3 ani, atunci opteaza pentru jucarii care atrag prin elemente colorate si dimensiuni diferite. Poti integra pe lista de cadouri pentru copii de Mos Craciun, sortatoare cu forme din lemn, trenulete din lemn pentru stivuire, abac din lemn si altele asemenea. Daca doresti sa completezi darul cu o figurina din plus, cele preferate de copiii pana in 3 ani sunt cele care emit sunete, lumini, cele care vorbesc, spun poezii, povesti etc. Jucariile de construit si sortat ajuta la dezvoltarea rationamentului logic si a abilitatilor motorii.

  • Jucariile de asamblat

Dupa varsta de 3 ani, astfel de jucarii sunt in ton cu stadiul de dezvoltare la care a ajuns cel mic. Astfel, daca te gandesti la cele mai potrivite cadouri pentru Craciunul copiilor care au depasit varsta de 3 ani, atunci completeaza lista Mosului cu jucariile care sa-i ajute sa descopere lumea. Jocurile de constructie cu piese din lemn, cuburile de activitati, tricicletele sunt doar cateva dintre jucariile menite sa le antreneze curiozitatea, creativitatea si coordonarea motorie a micutului tau.

cadouri de craciun pentru copii - jucarii

  • Puzzle-uri si jocuri de rol

In jurul varstei de 4 ani, copiii incep sa socializeze si sa-si exprime emotiile verbal. Pentru a-i incuraja sa-si extinda abilitatile conversationale, cei mici pot fi sustinuti prin metode distractive sa se dezvolte in aceasta directie. Printre cele mai utile cadouri de Mos Craciun pentru copiii intre 3 si 6 ani se afla puzzle-urile, casele de marcat, seturile din lemn pentru ceai sau servirea pranzului, mini bucatariile cu accesorii din lemn pentru gatit, truse de scule, masuta cu articole pentru machiaj etc.

cadouri de craciun pentru copii - trenulet, decor de craciun

cadouri de craciun pentru copii- mama, copil, brad, cadouri

cadouri de craciun pentru copii - brad de craciun, fetita, aparat foto

Cadouri de Craciun pentru copii – modalitati de joaca si distractie care adauga farmec sarbatorilor in familie

Jucariile nu sunt facute doar sa distreze, ci sa si educe si sa dezvolte abilitatile valoroase pentru un viitor adult. Jocurile de rol de exemplu sunt modalitati interactive prin care cei mici invata sa interactioneze cu cei din jur, sa-si cunoasca emotiile, sa-si dezvolte creativitatea si lista poate continua. De asemenea, aceste jucarii te ajuta sa petreci timp alaturi de micut si sa creati impreuna amintiri frumoase.

cadouri de craciun pentru copii - fetita, plus, cadouri, brad

Incurajeaza-ti copilul sa abordeze jocurile de rol si iti va fi recunoscator mai tarziu! Iata motivele:

Acest tip de activitate ii indruma pe acestia sa-si compuna singuri scenariul, sa aleaga personajul pe care sa-l interpreteze, care poate fi unul din desene animate, un erou din basme, o persoana apropiata sau chiar animalutul preferat. Odata ce a intrat in pielea altcuiva, copilul va incepe sa experimenteze un limbaj si o viziune diferita asupra modului in care respectivul personaj se comporta in anumite situatii. Practic, jocurile de rol ii ajuta sa gestioneze o ipostaza similara cu care s-ar putea confrunta in viata reala, dar intr-un mediu familiar, alaturi de tine, care il indrumi cu sugestii si sfaturi.

Care sunt cele mai populare jocuri de rol prin care va puteti face sarbatorile si mai distractive?

Pentru realizarea jocurilor de rol, ai grija sa adaugi printre ideile de cadouri pentru copii de Craciun acele seturi de constructie, de gatit, casa de marcat, carucioare in care sa plimbe papusile, masute cu accesorii pentru machiaj sau coafat etc. In acest fel, te poti distra alaturi de cei mici jucandu-va de-a musafirul si gazda. De asemenea, astfel de jucarii ii familiarizeaza pe copii cu diverse meserii, incepand de la babysitter, constructor, vanzator, coafeza, cosmeticiana, doctor, bucatar si multe altele. In acest fel, prichindelul va deprinde si termeni specifici acestor meserii, ceea ce il va face sa se simta mandru pentru faptul ca si-a imbogatit vocabularul cu noi cuvinte.

In zilele cu vreme buna poti iesi in parc cu cel mic, in padure sau oriunde in natura in cautarea comorilor. Propune-i sa-si imagineze un scenariu, apoi concepe impreuna cu el un traseu pe care sa il explorati, luati o harta si porniti in aventura vietii voastre. Imaginati-va ca sunteti detectivi, cautati cufere de bijuterii sau raufacatori. In acest sens, rucsacurile sunt cadouri potrivite pe care sa le treci pe lista Mosului. Daca copilul inca nu a implinit varsta la care sa iasa pe cont propriu in afara casei, atunci limitati-va setea de aventura in perimetrul camerei sale sau a gradinii. Un cort, cateva papusi textile, plusuri si materiale care sa creeze un costum de personaj sunt suficiente pentru a da curs unui nou joc distractiv de rol.

cadouri de craciun pentru copii - mamica, copil, cort, jucarii

De asemenea, daca decizi sa-i daruiesti papusi sau figurine din plus, atunci incurajeaza-l sa-si imagineze cel putin 3 situatii in care sa le includa. De exemplu, sugereaza-i sa vizualizeze cum plusul preferat este companionul sau cu care iese la joaca pe plaja, colegul de scoala, elevul sau un nou prieten pe care si l-a facut la spatiul de joaca. Insereaza in activitatile sale si alte jucarii precum jocurile de pescuit cu magneti si animale din lemn, o cafetiera cu accesorii, tort din lemn cu decoratiuni, toastere sau piese din lemn pentru casuta de papusi. Astfel de cadouri il motiveaza sa faca activitati alaturi de un coleg de gradinita sau de plusul preferat pe care il considera cel mai bun prieten de joaca.

Indiferent de modalitatea de joaca, nu uita ca perioada sarbatorilor de iarna este momentul perfect pentru a petrece si mai mult timp alaturi de copii si de familie, in general, fiind ocazia perfecta pentru a crea amintiri valoroase si pentru a intari relatiile dintre voi. Fie ca alegi sa-i implici pe copii in decorarea bradului de Craciun, fie ca te joci alaturi de ei sau organizezi sesiuni de creatie pentru a realiza decoratiuni, toate acestea sunt modalitati excelente de a aprofunda conexiunile dintre voi.

cadouri de craciun pentru copii - mamica, fetita, jucarii din plus

Ideile de cadouri de Craciun pentru copii prezentate pot fi abordate in orice moment al anului, nu numai de sarbatori. Cu toate acestea, multi parinti isi aduc aminte cu nostalgie de celebrele plusuri sau jucarii din lemn pe care Mosul le aranja cu atentie sub brad pentru fiecare membru al familiei. Poti retrai aceste emotii alaturi de copilul tau si astfel sa-i creezi amintiri valoroase, oferindu-i jucarii de calitate, care sa ramana si generatiilor viitoare.

Sursa foto: pexels.com